Kaszki mleczne

( ilość produktów: 64 )

Kaszki mleczne stanowią pełnowartościowy posiłek wprowadzany do diety u niemowląt karmionych naturalnie w 6.–7. miesiącu życia, a karmionych mlekiem modyfikowanym w 4. miesiącu życia.

Kaszki mleczne mają już w swoim składzie mleko modyfikowane, które jest odpowiednio dobrane, dla dzieci w wieku od końca 4. miesiąca do 36. miesiąca życia.

Kaszki dla dzieci produkowane są ze zbóż – najczęściej ryżu, kukurydzy albo pszenicy i zawierają składniki niezbędne do prawidłowego rozwoju dziecka – między innymi błonnik, witaminy, żelazo, kultury bakterii probiotycznych. Kaszki mogą zawierać  jeden rodzaj zboża, a czasem więcej, tworząc np. kaszki ryżowo-kukurydziane, wielozbożowe lub owsiano-pszenne. Kaszki mleczne często są również wzbogacane różnymi dodatkowymi składnikami, które poprawiają smak produktu: sproszkowane owoce z dodatkiem aromatu owocowego, suszone i drobno zmielone płatki owocowe, jogurt bądź sok owocowy (jest on zagęszczony, a następnie sproszkowany – pełnię smaku uzyskuje po przygotowaniu kaszki).

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel