Kaszki specjalistyczne

( ilość produktów: 4 )

Kaszki specjalistyczne stanowią pełnowartościowy posiłek wprowadzany do diety u niemowląt karmionych naturalnie w 6.–7. miesiącu życia, a karmionych mlekiem modyfikowanym w 4. miesiącu życia.

Kaszki specjalistyczne przeznaczone są dla dzieci z alergią na białko mleka krowiego czy białko sojowe lub wspomagają odporność dziecka jako produkt o odpowiednio zbilansowanych składnikach odżywczych dostosowanych do wymagań wiekowych dziecka.

Kaszki specjalistyczne produkowane są ze zbóż – najczęściej ryżu, kukurydzy albo pszenicy i zawierają składniki niezbędne do prawidłowego rozwoju dziecka – między innymi błonnik, witaminy, żelazo, kultury bakterii probiotycznych. Kaszki mogą zawierać  jeden rodzaj zboża, a czasem więcej, tworząc np. kaszki ryżowo-kukurydziane, wielozbożowe lub owsiano-pszenne. Kaszki specjlistyczne przeznaczone dla alergików jako produkt zbożowy pozbawiony glutenu i laktozy, mogą stanowić bazę dietetycznych zupek, deserków, placków oraz posiłek wspomagający uzupełnianie niedoborów masy ciała.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel